Нашата работа

,

Български деца се включват в международния симпозиум “С децата за децата – от идеи към действие”

Между 16-ти и 19-ти ноември 2016 г. Брюксел ще събере 12 деца на възраст 12- 18 г. от различни държави в Европа на симпозиум  „С децата За децата: от идеи към действие“. Ноу-хау центърът предложи за участие три деца от Професионална гимназия “Генерал Владимир Заимов” гр. Сопот, едно от които беше избрано да се включи в събитието.

По повод на Международния ден на децата, симпозиумът ще бъде място за среща на членове на Европейския парламент, представители на Европейската комисия (ЕК) и 12 деца от няколко Европейски държави. Децата са участвали в проекти/ инициативи за детско участие, реализирани на местно, национално или международно ниво.

Разработването на Стратегията за детско участие на Eurochild

Целта на 4-дневния симпозиум е да покаже как членовете на Европейския парламент и представители на Европейската комисия (ЕК) могат да се ангажират с деца в Европа по смислен начин. Друга задача на срещата ще бъде участието на децата в разработването на Стратегията за детско участие на Eurochild.

Симпозиумът е организиран от международната организация Eurochild. Eurochild е мрежа от организации и отделни лица, работещи за промотиране правата и благосъстоянието на децата и младите хора.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »