Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Уебинар „Стандарти за супервизия в социалната работа“

24/09/2020 @ 16:00 - 17:30

На 24 септември 2020г. ще се проведе третият от поредица семинари, посветени на супервизията и представени от дипломанти на магистърската програма „Психосоциални интервенции с деца и семейства“ на Нов български университет.

Регистрация през онлайн формуляр: https://forms.gle/6KBqduBfha3kNMEP9

Супервизията е стандарт

Темата ще бъде разгледана през разбирането, че супервизията е стандарт в социалната работа, чрез който се цели обучение и подкрепа на работещите, за да се постигне високо качество на услугите за клиентите.

Според Loughry и O’Donovan има четири страни, които се възползват от процеса на супервизия: супервизираният, неговата служба /агенция, супервизиращият и клиентът. Ще бъдат представени стандартите за супервизия според професионалните асоциации на социалните работници в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и др. и българският контекст.

Участвайте в дискусия

Всеки участник в нашия уебинар, който има опит от супервизия в социалната работа, е поканен да се включи в дискусията след представянето. Това е поредният уебинар, посветен на темата за супервизията в социалната работа и представен от студент към програмата „Психосоциални интервенции с деца и семейства“, чрез който се поставя за преосмисляне и дискусия още една гледна точка към темата.

За презентатора Милена Маринова

Милена Маринова е психолог, бакалавър по училищна психология и магистър по социална психология към Великотърновски университет. В момента специализира психо-социални интервенции за деца и семейства в Нов български университет. Тя има дългогодишен опит в полето на психо-социалната работа от работа с деца и семейства в риск в системата за закрила на детето, опит от работа с хора преживели насилие, практик в оценка и подкрепа на ранно детско развитие. Има опит от участие в група за клинична супервизия в продължение на10 години в център „Динамика“, има няколкогодишен опит от работа под индивидуална супервизия, опит като супервизор на социални, резидентни, образователни услуги и др. Практикуващ психолог-консултант, работи в психо-динамичната парадигма, с интереси в областта на психичната травма и нейните ефекти върху качеството на живот, връзките и реализацията на човека. Редовен член в Дружеството на психолозите в България, BG RP 1740. Партньор на Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и на Асоциация на родителите на деца с епилепсия.

За Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца

Като академичен център ние се учим от полето на практиката и от лидерите, събрали опита за различните форми на супервизия. Този опит е много ценен, а разнообразието от стилове и подходи в супервизията е богатство, което често е недооценено. Стандартите в супервизията нямат за цел да унифицират, а да изучат опита и да кажат кои са тези неща в пратиката, без които не може. Не се боим от разнообразието, а се учим от него, уважаваме го и го ценим. Това е и мотото на Нов български университет: Ne varietatem timeamus: „Да не се страхуваме от разнообразието“.

Запис от първите два семинара от поредицата за супервизията, които се проведоха на 9 и 18 юни, можете да видите тук: „Супервизия в приемната грижа“ и тук: „Супервизия от типа каунселинг“. Поредицата ще продължи, а обявяването на датите и темите в тази поредица, както и други актуални теми, можете да следите в календара на нашия сайт.

Venue

Онлайн
Bulgaria
Phone
0877369483

Organizer

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет
Phone
+359877369483
Email
info@knowhowcentre.org
View Organizer Website
Translate »