Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Онлайн семинар „Супервизия в социалната сфера, основаваща се на подхода „каунселинг“

June 18 @ 16:00 - 18:00

Семинарът ще бъде представен от дипломанти на магистърска програма „Психо-социални интервенции за деца и семейства“.

Кога: 18 юни 2020 г., четвъртък Начален час: 16.00 ч.Краен срок за регистрация: 17 юни, 14.00 ч. 

Предлагаме на вашето внимание рамка за супервизия в социалната сфера, базирана на подхода „каунселинг“. Тя дава възможност за фино фокусиране върху проблема чрез саморефлексия в етапа на подготовка за супервизия с външен супервизор. Последователността от въпроси подпомага разграничаването на факти, знания, ценности и чувства, за по-качествен анализ на проблемната ситуация, а също така насочва към поуки и осъзнаване на нужди от учене и развитие.

Това в втория от поредица семинари посветени на темата за супервизията в социалната работа.

Галина Пурчева-Бисет

Галина има над 19 години опит в проектирането и разработването на системи за закрила на детето, социални услуги за деца и семейства в контекста на процеса на деинститутционализация. В момента тя е консултант – технически съветник по деинституционализация и алтернативни грижи в „Надежда и домове за деца“, Великобритания, където преди това е била регионален мениджър за Централна и Източна Европа. Тя ръководи пионерски проект за закриване на първата институция за бебета в България в град Тетевен и е уважаван член на платформите за развитие на политики, застъпничество, обучение и услуги. 

По-рано е била директор на Комплекс за социални услуги в Русе, България, а преди това е работила за „Спасете децата” Великобритания по проекти на закриване на институции за деца и детско участие. Галина е високо квалифицирана в изграждането на капацитет за социална работа и е разработила и провежда програми за обучение в различни контексти, включително България, Украйна, Молдова, Беларус, Босна и Херцеговина, Киргизстан, Мексико и Южна Африка. Автор е на множество публикации, включително наръчници за оценяване и развитие на услуги, ръководства за участие на деца, програми за обучение на родители и професионалисти и публикации за най-добри практики за семейна подкрепа. Квалифициран консултант по ранно детско развитие, тя е съавтор на семейния център „В света на ранното детство“ в Русе и на публикациите на „Еквилибриум“ за позитивно родителство, игри и приключения за малки и големи, семейният център като място за вълшебства.

Елена Петкова Петкова

Елена Петкова е Председател на УС и Програмен директор на СНЦ „Еквилибриум“, Русе. Отговаря за развитието и управлението на проекти и програми в областта на социалните услуги и алтернативните грижи за деца. Като национален експерт детски политики към “Надежда и домове за децата – България” взима участие в планирането на Стратегия за деинституционализация и премахване на институционалната грижа за деца от 0 до 3 години в България и играе ключова роля при планирането и дейностите по закриването на ДМСГД в  гр. Русе.

Елена има опит в процесите по създаване и промяна на политики на регионално и национално ниво, при планирането и развитието на алтернативни грижи за деца и консултации и супервизии на екипите в социални услуги от резидентен тип. Участвала е в създаването и координирането на Областен координационен механизъм по деинституционализация, както и в изграждане на иновативни политики и практики в грижата за деца и подкрепа на семействата. Провеждала е обучения на мултидисциплинарни екипи в координационните механизми на национално ниво. Елена има дългогодишен опит в подкрепата и консултирането на семейства, в работа по превенция на настаняването в институции на ниво родилен дом и реинтеграция на деца в биологичното семейство, близки и роднини, както и с приемна грижа.

Член е на Звено за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Русе.

Регистрация за семинара:

https://forms.gle/T3SY2UH3udPDxoBc6

След попълване на регистрационния формуляр в деня преди датата на семинара ще получите електронно съобщение с линк за включване в събитието през платформата Google Meet. С попълването на формуляра давате съгласието си с политиката за поверителност на данните на Нов български университет.

Details

Date:
June 18
Time:
16:00 - 18:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://knowhowcentre.nbu.bg/

Organizer

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет
Phone:
+359877369483
Email:
info@knowhowcentre.org
Website:
https://knowhowcentre.nbu.bg

Venue

Онлайн
Bulgaria + Google Map
Phone:
0877369483
Translate »