Нашата работа

,

Ранните бракове дискутираха в Разградско

В офиса на Центъра за обществена подкрепа в Разград се проведе кръгла маса „Ранните бракове – проблеми и последствия”. На нея присъстваха неправителствени организации, директори на учебни заведения, представители на общинската и областна администрация и полицаи.  Участващите в кръглата маса споделиха добри практики за задържане на децата в училище и мотивирането им да се образоват. В противен случай съществува опасност те да създават семейства прекалено рано.

Миграцията и бедността

Като основни причини за ранните бракове специалистите очертаха миграцията и бедността. Те се обединиха около идеята, че проблемът с ранните бракове може да бъде решен с всеобхватна държавна политика:

  • социална работа,
  • спазване на законите,
  • целогодишни кампании,
  • интензивна работа с родители, младежи и деца.

Инициативата на Центъра за обществена подкрепа е част от проект „Спиране на процеса на маргинализация на ромите в Кюстендил чрез създаване на модел за развитие на общността”. Проектът се изпълнява от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет. Партньори са община Кюстендил и фондация „Здраве и социално развитие”. Финансирането е от Фондация ВЕЛУКС.

„Искам да се уча, искам да сполуча“

В рамките на проекта в Разград бе организиран конкурс за рисунка и есе на тема „Искам да се уча, искам да сполуча“. Връчването на наградите и обявяване на победителите от конкурса ще бъде в началото на юни. То ще се проведе в офиса на Центъра за обществена подкрепа, където ще се проведе заключителен хепънинг с всички участници в надпреварата.

В рамките на проекта Центърът за обществена подкрепа проведе срещи с ученици в учебните заведения в Стражец, Ясеновец и Осенец.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »