Нашата работа

, , ,

Повече от 60 деца от Разград се включиха в инициатива по спиране на ранните бракове

Над 60 деца от 5 до 8 клас от цялата Разградска област участваха в конкурс на тема „Искам да се уча, искам да сполуча“. Победителите бяха обявени днес на хепънинг под същия надслов, организиран от Центъра за обществена подкрепа в Разград към Сдружение „ЖАНЕТА”.

Kатегория „Есе”

В категория „Есе” жури в състав: Веселина Йотова, Даниела Куманова и Галина Маринова, присъди две първи награди – на Бериван Гюрсел Яшар, ученичка от 7 клас в ОУ “Свети Свети Кирил и Методий” Сеслав, и на Емили Светославова Стоянова, ученичка от 5 клас в ОУ „Н.Й.Вапцаров” Разград.

На второ място бяха класирани Весела Ивайлова, ученичка в 6 клас на ОУ „Елин Пелин” Стражец, и Кристина Петрова Янакиева, възпитаничка на ОУ „Н.Й.Вапцаров”Разград.

Трето място си поделят Ива Ивелинова Григорова, 5 клас, ОУ„Н.Й.Вапцаров” Разград и Юзлем Метин Ахмед 6 клас в ОУ “Свети Свети Кирил и Методий” Сеслав. С поощрения бяха отличени разработките на Нефисе Ризаева Ремзиева – 5 клас, ОУ„Н.Й.Вапцаров” и Сияна Ивайлова Димитрова, 5 клас в ОУ„Н.Й.Вапцаров”.

Раздел „Рисунка”

В раздел „Рисунка” журито в състав: Йорданка Стоянова, Красимир Харалампиев и Даринка Стефанова класира на първо място рисунките на седмокласничките от ОУ „Отец Паисий” – Разград първо място рисунките на седмокласничките от ОУ„Отец Паисий” Разград Селвин Бейнур Ахмед и Кадер Ерханова Федаилова.

На второ място останаха Айше Мехмед Мехмед от 6 клас в ОУ” Отец Паисий” Разград и Росица Георгиева Георгиева 7 клас от същото училище. Третата позиция бе отредена за Игор Весков Пенев 8 клас в ОУ “Отец Паисий” Разград и за Кристияна Христова Ненова – 6 клас в ОУ”Никола Икономов” Разград. С поощрения бяха удостоени рисунките на Афифе Али Мухарем, Габриела Стоянова и Санер Хюсню  – всички от “Отец Паисий”-Разград.

Всички участници и победители в конкурса получиха грамоти и подаръци за своето старание, а Сияна Ивайлова от ОУ „Н.Й.Вапцаров” ги приветства с музикален поздрав.

Конкурсът „Искам да се уча, искам да сполуча“ е част от проекта „Спиране на процеса на маргинализация на ромите в Кюстендил чрез създаване на модел за развитие на общността”. Проектът се изпълнява от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет в партньорство с община Кюстендил и фондация „Здраве и социално развитие”. Финансиран е от Фондация ВЕЛУКС.

В рамките на проекта Сдружение „ЖАНЕТА” проведе кръгла маса „Ранните бракове – проблеми и последствия” с участието на институции, работещи с деца, неправителствени организации, директори на учебни заведения, представители на общинската и областна администрация, полицаи. Бяха проведени и множество срещи с ученици в учебните заведения в Стражец, Ясеновец и Осенец – съобщават още от организацията.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »