Нашата работа

, ,

Що е социална работа?

„Що е социална работа?“ беше темата на първата месечна дискусионна среща, организирана от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца

Темата на първата среща, проведена в рамките на новата инициатива за месечни дебати и дискусии на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ беше представена от гл. ас. д-р Румен Петров, преподавател по социална работа в Нов български университет.

Философията и етиката на социалната педагогика и социалната работа

Предлагаме ви линк към видео съдържанието на предложената за дискусия тема от 9 май, която постави под въпрос философията и етиката на социалната педагогика и социалната работа. Един много интересен поглед върху обществените нагласи към социалните групи — обект на социалната работа, стигмата по отношение на потребителите на социални услуги, темата за „девиантността“, в какво се състои критиката на социално-педагогическата парадигма и има ли български текстове, които защитават една алтернативна позиция?

Част първа:

Част втора:

Освен това можете да се включите на живо в продължението по темата за фокуса и същността на социалната работа по време на предстоящия уебинар на 20 май 2019г. от 16:00 до 17:00 ч.

Translate »