Нашата работа

, ,

Започваме месечни дискусионни срещи

От месец май стартира нова инициатива за месечни дебати и дискусии, организирани от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца. Целта ни е да провокираме серия от плодотворни разговори, които да представят различни гледни точки. Поканата е отворена към всички въвлечени в полето на социалната работа – професионалисти в НПО сектора и в държавните структури, както и преподаватели и студенти.

Темата на първата среща ще бъде представена от гл. ас. д-р Румен Петров преподавател по социална работа в Нов български университет, департамент „Здравеопазване и социална работа“.

Тема: Що е социална работа? (Работата по социалната връзка – между социалната педагогика и критичната социална работа.)

Описание: Дискусия, посветена на конфликтите, които изграждат, разрушават но и развиват социалната работа като форма на практическа и професионална хуманитаристика.
От едната страна е помощта за слабите. От друга – поддържането на статуквото, което води до съществуването на “социално слаби” и техните социални проблеми. 
Арбитър или страна е университетът? 
Съвестима ли е професионализацията с критичната социална позиция?

Повече информация можете да намерите на страницата на събитието: https://knowhowcentre.nbu.bg/event/mesechna-diskusionna-sreshta-shto-e-socialna-rabota/

Translate »