Новини

Международна конференция на тема насилие и благосъстояние при младежите: Re-group

На 29-ти ноември в аудитория 310 на Нов български университет от 10:00 – 18:00 ч. ще се проведе Международна конференция на тема насилие и благосъстояние при младежите, свързана с резултатите по проект Re-GROUP, подкрепен от програма Еразъм+ на ЕС. Основна тема на събитието е: Как младежки групи могат да спомогнат за решаване на някои от най-сериозните проблеми при младежите? Ще бъдат представени методология за младежки групи, резултати от международно проучване за насилие и благосъстояние при младежите, както и препоръки за политики, изготвени на база на 2-годишна работа по темата. Събитието, което се организира от Сдружение „Бъдещето сега, съвместно с Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, ще събере студенти по психология, социология и социална работа, преподаватели и членове на академичните среди, а също и представители на организации с нестопанска цел.

В рамките на конференцията ще се проведе панелна дискусия с различни ключови лица от България, Латвия, Румъния и Испания, както и демонстрация на уъркшоп, част от младежката методология. Очакват се редица международни участници, което ще даде възможност за учене от различен опит, възможности за нови полезни контакти и последващи работни взаимоотношения с други институции и организации на международно ниво. Ще присъстват и представители на една от най-големите младежки организации в Испания – Асоциация МУНДУС, които имат опит в различни инициативи и проекти, свързани с младежта.

Сред панелистите и участниците ще бъдат:

Рая Цветкова

Рая Цветкова е завършила CITY College, международен факултет на University of Sheffield, с отличие. Тя е член на Управителния съвет и мениджър младежи проекти на Сдружение „Бъдещето сега“ – младежка организация, която работи по развиването на разнообразни национални и международни проекти в сферата на образованието, психичното здраве, равенството между половете.

Али Хонарамиз (Гърция)

Али Хонарамиз има разнообразен опит в работата с бежанци и младежи. От висшето си образование, свързано с Банкиране и финансиране, той се ориентира повече към хуманитарната сфера, публична реч и развитието на проекти и инициативи, които спомагат личностното и здравословно развитие на младежите.

Мадара Мазияне (Латвия)

Мадара Мазияне е младежки работник за Център МАРТА – единствената организация в Латвия, която се бори за правата на жените. Тя е и част от екипа, първоначално разработил методологията за младежки групи. Мадара има разнообразен опит в работата с младежи в различни житейски ситуации и интересен национален (за Латвия) и международен поглед върху развиването на проекти, инициативи и методологии за младежи.

Михай Лупу (Румъния)

Михай Лупу е създател и управител на EduCAB – организация, която подпомага материално и образователно развитието на читалища в Румъния. Той има опит в сферите на бизнеса, нестопански организации и създаване на политики.

Конференцията ще се проведе на английски език.

 

Translate »