Новини

Първата група по инициативата „Диалог за себе си“ е сформирана

Първата група, която вече се оформи по инициативата „Диалог за себе“, ще се събере на разговор в петък, 31 юли 2020г. между 14:00 и 16:00 ч.

Изследване на СЗО посочи, че българските младежи се чувстват неподкрепени и по този показател са на последно място в Европа. Тези данни са в основата на стажантски проект на студентката Ивана Васева, разработен в Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, в рамките на голям изследователски проект.

Ноу-хау центърът е изследователска и консултантска организация в Нов български университет, която провежда изследвания, свързани с детското благосъстояние, като системно включва в тях деца, млади хора, родители и професионалисти, за да чуе опита и препоръките им.

В разговор с нашата стажантка Ивана по темата „липса на подкрепа“ открихме, че е важно  да попитаме млади хора какво означават тези данни за тях, какво е това, което липсва и какво трябва да се направи, за да се почувстват подкрепени. Ивана Васева е студентка по социология. Тя подготви тази инициатива за допитване до младежи на възраст 18-25 г. в цялата страна, които да влязат в диалог, за да споделят своята гледна точка по тези въпроси.

Всеки младеж на възраст 18-25 г., който проявява интерес, все още може да се включи, чрез попълване на кратък регистрационен формуляр. Предвидени са две срещи-дискусии на живо в офиса на Ноу-хау центъра в София на ул. „Хан Крум“ 38А: 30.07.2020г. (четвъртък) от 14:00 до 16:00 ч., 31.07.2020г. (петък) от 14:00 до 16:00ч. и една онлайн среща на 05.08.2020г. (сряда) от 17:00 до 19:00 ч.

За всеки участник е предвиден сертификат за участие в изследователския проект, а сформиралите се в хода на дискусиите групи сами ще изберат как да продължат тази инициатива и как да я използват, за да се постигне промяна — младите хора да се чувстват по-подкрепени.

Повече информация за инициативата можете да прочетете тук:  https://knowhowcentre.nbu.bg/dialog-za-sebe-si-chast-1/

Translate »