Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Кога и защо изключваме родителите докато помагаме на техните деца?

June 20 @ 14:00 - 16:00

Ноу-хау център кани родители и работещи с деца с комплексни потребности от социалната, образователната, здравната и правната сфера на дискусия по проблематиката на работата с родители.

Предстоящият хибриден семинар (с възможност за присъствие на място и през Zoom връзка) е четвъртия пореден от серията дискусионни семинари на тема „Междусекторното сътрудничество – условие за изпълнение на препоръките на Европейската гаранция за детето“, провеждани от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към Нов български университет в партньорство със специалисти от практиката, академията и управлението.

 „Лесно се работи с деца, трудно се работи с родители.“ Това е, което ние от екипа на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца често чуваме от специалистите, участващи в наши изследвания, обучения и приложни проекти. Тревожно е, че „работата с родители“ е предизвикателство за всички сектори: здравен, образователен и социален. Още по-тревожно е, че специалисти разрешават това предизвикателство с изключването на родителите от своята работа. Това, обаче, е риск пред постигането на добри резултати с децата.

Добрата новина е, че трудността да се работи с родители е вече призната. Затова Ноу-хау центърът организира този семинар със задача да представи изводи от работата ни относно спецификата на случаите, в които родителите се изключват и причините за това. Семинарът ще дискутира две практики за успешна работа с родители.

Форматът е дискусионен, а темата е с продължение поради обширността си и натрупаните въпроси по нея.

Програма

14.00: ОткриванеОтношенията в процеса на помагане като „частен случай“ на отношенията в обществотo, Елица Лингорски, НХЦ

14.15: Увод в темата Кога и защо изключваме родителите докато помагаме на техните деца?, д-р Галина Маркова, НХЦ (водещ)

14.30: ПанелКак преодоляваме бариерите пред създаване на отношения родители – специалисти и какво се получава, когато това стане възможно, панелисти: Доц. Росен Калпачки, невролог; Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия; Валерия Драганова, програмен координатор на Надежда и домове за децата, клон България; Анет Маринова, клиничен психолог; Милена Дамянова, стажант – магистър в програма „Клинична социална работа“, НБУ.

15.30: Дискусия с аудиторията

16.00: Край на семинара

За да се включите в семинара е необходима регистрация на следния линк: https://forms.gle/sMHumwA1iiyvjK9u6

Organizer

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет
Phone
+359877369483
Email
info@knowhowcentre.org
View Organizer Website

Venue

НБУ в центъра
ул. „Георги С. Раковски“ 191Б
София, 1142 Bulgaria
+ Google Map
View Venue Website
Translate »