Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Децата и младежите с увреждания в България – как посрещаме техните нужди?

28/05/2020 @ 13:00 - 14:00

Онлайн семинар на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца и Мрежа за закрила на детето на тема „Децата и младежите с увреждания в България – как посрещаме техните нужди?“

Дата на провеждане: 28 май 2020г. от 13.00 до 14.00 часа.

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ и Мрежа за закрила на детето в Югоизточна Европа организират онлайн семинар за всички професионалисти, които работят в социалната и образователната сфера.

Според едни източници положението с децата и младежите в България не получава желаното подобрение и развитие, както се е очаквало в хода на процеса на деинституционализация. Други източници сочат, че именно при тях подобренията са най-видими и значими. Какво се случва с децата и младежите в България през последните 10-ина години? Как те намират своето място в системата на образованието? Какви услуги могат да ползват? Как се променя ситуацията при тях по време на пандемия?

За да потърсим заедно отговори на тези въпроси, ви каним да се включите в нашия уебинар заедно с нашите говорители д-р Антоанета Матеева, Красимира Александрова и Мария Гергова.

Красимира Александрова

Красимира Александрова е магистър по педагогика и има над 25 години опит в работата с деца, лишени от родителски грижи и деца и младежи с увреждания. Тя е директор на ДДЛРГ „Олга Стоянова“.

Антоанета Матеева

Антоанета Матеева е преподавател в магистърски и бакалавърски програми по клинична социална работа на Нов български университет и изследовател в Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ. Тя притежава магистърска степен по Клинична социална работа от НБУ и докторска степен по Психо-социални изследвания от Университета на Западна Англия, Великобритания. Антоанета Матеева има дългогодишен опит от супервизия и обучение на специалисти и междуинституционални екипи за работа с деца в риск и техните семейства. Работи също в областта на оценката на програми и служби и организационното консултиране на социални и образователни институции. Съосновател е на Института по психология на групите и Фондация „Право на детство“. Член е на международни професионални организации като ISPSO и ÖAGG.

Мария Гергова

Мария Гергова e завършила специалност Социална педагогика и социално подпомагане (степен магистър) и специализации по Социален мениджмънт и Етопедия.

Прилага на практика наученото в различни социални институции, като през 20 годишния си стаж е работила на почти всички нива в социалната сфера – от социален работник на терен до директор на социална служба. Изпълнява и длъжност инспектор, където е била ангажирана с извършването на проверки по предоставяне на социалните услуги и социално подпомагане.

Работата ѝ над 15 години като зам.-директор в ОП „Социален патронаж“ гр. София й даде възможност да придобие управленски опит в социална институция.  От 2019г. е директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания /приоритет епилепсия/ „Безброй чудеса“ към Асоциация на родители на деца с епилепсия.

Регистрирация за семинара е през сайта на Мрежа за закрила на детето в Югоизточна Европа:

https://childhub.org/bg/uebinari-za-zakrila-na-deteto/decata-i-mladezhite-v-uvrezhdaniya-v-blgariya-kak-posreshchame-tehnite

Venue

Онлайн
Bulgaria
Phone
0877369483
Translate »