Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Спирка „България“– работа с деца мигранти и непридружени деца и младежи

28/02/2020 @ 14:00 - 15:00

Заключителен електронен семинар на английски език по проект „Да изпълним (не)възможните мечти“

Уебинарът е предназначен за:

професионалисти в сферата на психичното здраве и социалната работа.

Цели на уебинара:

Всяка година през България легално или нелегално преминават стотици непридружени деца и младежи, идващи от страни от Азия. Най-често това са Афганистан, Пакистан, Ирак … Непридружените младежи и мигранти, които преминават през територията на България, в повечето случаи не остават за дълго тук. Тяхната цел е да се присъединят към семейство или роднини в страна от Западна Европа. България е само спирка по техния път. Това поставя редица предизвикателства пред хората от държавните институции и неправителствените организации, които се грижат за тези деца, докато са в България.

Заедно с представители на Държавна Агенция за Бежанците, фондация „Каритас“ и Нов Български Университет ви каним на разговор за тези предизвикателства пред нас като професионалисти от помагащите професии. Ще потърсим отговор ва въпросите: Мечтаят ли децата и младежите мигранти? Какви са техните мечти? Как източното мислене може да намери разбиране и дом в западната култура? Къде в този континуум Изток-Запад сме ние от Балканите?

Проект „Да изпълним (не-)възможните мечти“ е финансиран от Програма Justice на Европейската комисия и се изпълнява от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, в партньорство с Агенция по заетостта, Община София и Община Стара Загора.

За лекторите:

Красимира Занева е завършила музикална педагогика в Музикална и танцова академия, Пловдив и музикотерапия в Национална музикална академия, София. Работила е 4 години като учител по музика. В Държавна Агенция за Бежанците работи от 2016г. на територията на три РПЦ в гр. София. Организира дейности, свързани с адаптация и културна ориентация на търсещите закрила.

Султан Хабиби е роден в Кабул, Афганистан. От 30 години живее в България. Завършил е висше образование психология и от 4 години работи като преводач към Държавна Агенция за Бежанците.

Мария Казасова е представител на Каритас София. От три години работи по проекти на организацията, свързани с предоставяне на неформални образователни и развлекателни дейности за деца от 0 до 18г на територията на един от центровете за настаняване на търсещи международна закрила лица в гр. София.

Модератор на дискусията:

Радостина Антонова има магистърска степен по психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и към момента e докторант към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, катедра „Социология“. Работи като изследовател и координатор на проекти в Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет.

Регистрация за електронния семинар:

Ако искате да участвате, моля регистрирайте се на следния линк: https://childhub.org/bg/uebinari-za-zakrila-na-deteto/spirka-blgariya-rabota-s-deca-migranti-i-nepridruzheni-deca-i-mladezhi . В деня преди уебинара ще получите имейл с линка към виртуалната стая, в която ще се проведе уебинара. В деня и часа на убинара стартирайте този линк и следвайте инструкциите.

Details

Date:
28/02/2020
Time:
14:00 - 15:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://childhub.org/bg/

Venue

Organizer

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет
Phone
+359877369483
Email
info@knowhowcentre.org
View Organizer Website
Translate »