февр.
19
пн
2018
Безплатен онлайн курс за алтернативна грижа – 19 февруари
февр. 19 цял-ден

На 19-и февруари 2018 г. ще можете да се присъединете към безплатно онлайн обучение за алтернативна грижа. Това обучение ви дава възможност за присъединяване към хиляди колеги, работещи за предотвратяване на ненужното разделяне на деца от техните семейства и / или за откриването на алтернатива грижа. Това обучение е разработено от водещи международни агенции и експерти, работещи в областта на закрилата на детето. Курсът се провежда на английски, френски и испански език.

февр.
20
вт
2018
УЕБИНАР: Дете-центриран мониторинг: инструмент за качество в закрилата на детето @ ChildHub
февр. 20 @ 11:00 am – 12:00 pm

Уебинарът е предназначен за професионалисти, ангажирани с грижата за децата в риск и с управление на процеса на грижа.

Цели на уебинара:

Да се покажат възможностите, които разработената от екипа на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към НБУ система от индикатори за мониторинг дава за:

  • повишаване на компетенциите на професионалистите при прилагане на дете-центриран подход в работата;
  • за повишаване на качеството на грижата към децата чрез прилагане на индикаторите за мониторинг като отправна точка за качество.

Уебинарът ще се проведе на 20 февруари 2018г. от 11.00 до 12.00 часа EET.

Как може да участвате в уебинара?

За да участвате в уебинара, влезте през този линк в платфомата ChildHub:

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирайте се  в платформата и след това влезте в страницата на уебинара. Там натиснете бутона (Sign up). В деня преди уебинара ще получите е-мейл с линка към виртуалната стая, в която ще се проведе уебинарът. В деня и часа на убинара стартирайте този линк и следвайте инструкциите. Стартирането на линка може да стане както през компютър, така и през мобилен телефон и ще отнеме не повече от 1-2 минути.

За лектора:

Валентина Симеонова има многогодишен опит в сферата на образованието и социалната политика. В сферата на образованието е работила като учител, началник на отдел „Просвета“ и държавен експерт в МОН. Има опит като обучител по програми, свързани с интерактивни методи на обучение и развитие на критическо мислене; гражданско образование; дебати; умения за общуване и решаване на конфликти. Има опит в сферата на правата и закрилата на децата. Като директор на дирекция „Стандарти и анализи” в Държавната агенция за закрила на детето е била ръководител на екипите, осъществили две национални оценки на специализираните институции за деца. В периода август 2009 – март 2013 г. е била заместник –министър на труда и социалната политика с отговорност към политиката по социално подпомагане и социални услуги; политиката за децата; политиката за хората с увреждания. През 2013-2014 г. е ръководител на екип, осъществил национален мониторинг на програмата за квалификации на МОН. От 2015 г. е член на екипа на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към НБУ и координатор на проект за създаване на система за дете-центриран мониторинг в България.

февр.
22
чт
2018
УЕБИНАР: Синдромът на професионалното прегаряне с акцент върху грижата за себе си
февр. 22 @ 3:00 pm – 4:00 pm

Уебинарът ще е от интерес за всички професионалисти по закрила на детето, за студенти по социална работа и свързаните с тях области, специалисти по психично здраве и свързаните с тях области, както и за всеки, който би искал да се научи, как да се справя със синдрома на професионалното прегаряне в ежедневната работа и жиквот.

 Лектор:  SaraKay Smullens, Клиничен социален работник, сертифициран преподавател по семеен живот

Организатор:  ChildHub
За уебинара:

Благодарение на нашето безкрайно забързано общество и многобройните отговорности, които всеки от нас носи, не е чудно, че толкова много от нас се чувстват тревожни и под интензивно „претоварване“. Този уебинар ще се фокусира върху основните психологически причини за синдрома на професионално прегаряне и как той се различава от депресията, подчертавайки интерактивната линия между нашите лични, професионални, физически и социални Аз-ове. Съсредоточавайки се върху прекалено често пренебрегвания селф в грижата за себе си, SaraKay Smullens ще представи концепцията за „емоционално усещане за посока“, адаптирането на нагласите и стратегиите, за да ни отведат от изтощението поради състрадание към удовлетворението поради състрадание. Този уебинар ще ни помогне да разберем важността на това съществено пътуване за собственото си здраве и благополучие и здравето и благосъстоянието на нашите близки. Материалите, използвани в тази презентация, ще бъдат взети от най-новата книга „Burnout and Self-Care in Social Work: Ръководство за студенти и работещи в психичното здраве и свързаната професия“ (NASW Press, 2015).

РЕГИСТРИРАЙ СЕ


За водещия:

SaraKay Smullens, MSW, LCSW ACSW, BCD, CGP, CFLE, чиято частна и pro bono клинична социална практика е във Филаделфия, е сертифициран групов психотерапевт и преподавател по семеен живот. Тя е получила награда за цялостно постижение от NASW-PA, която признава нейните новаторски клинични подходи, общностна организация, застъпничество и активизъм, както и кодифицирането на модели на емоционално насилие и разработването на модела за справяне с него. SaraKay е публикувана в списания, вестници, блогове и е най-продаваният автор на „Който каза, че животът е справедлив ?: Ръководство за разрастване на живота през живота“ и „Задаване на свободата си: Прекъсване на цикъла на емоционално насилие в семейството, приятелствата, работата и любовта „. Публикуването на най-новата й книга “ Прегаряне и самоподдържане в социалната работа: ръководство за студенти и работещи в психичното здраве и свързаните с тях професии “ доведе до презентации и уебинари в САЩ и в чужбина. Сара Кей е консултант на филма „THE TALE“, който скоро ще излезе по кината, написан и режисиран от наградената документалистка Дженифър Фокс и с участието на Елън Бърстин, Лора Дърн и др. Този игрален филм, основан на истинска история, разглежда епидемията на сексуално малтретиране на деца, обикновено от някой, който е добре познат и на когото детето се доверява. Професионалните статии и списания на Сара Кей се разделят между Архивите на Университета в Пенсилвания, Колеж Гучър и Президентската библиотека Джон Ф. Кенеди. Професионалният живот на Сара Кей продължава да бъде посветен на преодоляване на разрушителните обществени сили чрез комуникация, застъпничество и активизъм.

Как да участвате в уебинара:

Няколко часа преди уебинара ще получите имейл с връзката към стаята за уебинари и инструкции, как да се присъедините. Присъединяването към нашите уебинари е много лесно, не изисква специални умения от вас и отнема само минута или две. Можете да се присъедините към уеб-семинара от вашия компютър, таблет или мобилен телефон.

мар.
1
чт
2018
Обучителна програма „Защита на младите хора в институционална грижа“. Записване до 15.02.2018 г!
мар. 1 – апр. 15 цял-ден
Обучителна програма "Защита на младите хора в институционална грижа". Записване до 15.02.2018 г!

„Защита на младите хора в институционална грижа“ приканва тези, които работят с млади хора в институционална грижа, да вземат участие в пилотирането на он-лайн курс.

Много специалисти, работещи в домашни грижи или с приемни родители, изпитват трудности да говорят и да се занимават с чувствителни теми като: взаимоотношения, интимност и сексуалност. Ето защо бе разработен безплатен онлайн курс, който да помогне на професионалистите да изграждат компетенции по тези теми.

За да сме сигурни, че курсът е полезен и ценен, „Защита на младите хора в институционална грижа“ ще приветстваме приноса на вашия екип.

Онлайн курсът се състои от пет модула, посветени на сексуалността, ценностите, сексуалното развитие, сексуалната идентичност и рисковото поведение. Всички модули са с продължителност максимум 1 час, така че вие ​​и вашият екип може да преминете модул по време на екипна среща.

Пилотирането ще се проведе между 1 март и 15 април 2018 г.

Ако желаете да участвате в пилотния випуск на онлайн курса, моля изпратете имейл до Gitte Riis Hansen на grh@pha.dk не по-късно от 15 февруари 2018 г. и потвърдете участието си. След това ще получите поща с информация за вход и карта за обратна връзка.

За повече информация относно проекта, моля посетете: http://www.amsterdamuas.com/safe

мар.
2
пт
2018
УЕБИНАР: Психотичното функциониране като защита и работата с деца
мар. 2 @ 2:00 pm – 3:30 pm

Уебинарът е предназначен за психолози, социални работници, студенти и цели споделяне на опит и повишаване на капацитета на работещите с деца.

Лектор:  Калина Йорданова, психолог и психоаналитичен терапевт

Организатор:  Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца-НБУ

Уебинарът „Психотичното функциониране като защита и работата с деца“ изследва използването на защити от психотичния спектър като начин за справяне с непоносими събития. Зависими от интерпретациите на родителите си, децата разчитат на първоначална преработка на трудните аспекти от реалността от страна на родителите. Проследявайки работата със семейство с две деца, уебинарът показва как невъзможността на родителите да представят средата по подходящ начин води от психотичното оттегляне на децата и как навременната интервенция отключва качествено различен психологически отговор. Втората част на уебинара въвежда начина, по който второто поколение мисли за преживяното от родителите, използвайки психотични защити.

Ако искате да участвате, моля регистрирайте се. В деня преди уебинара ще получите е-мейл с линка към виртуалната стая, в която ще се проведе уебинара. В деня и часа на убинара стартирайте този линк и следвайте инструкциите.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ


За лектора: 

Калина Йорданова е клиничен психолог и психоаналитичен терапевт. Има магистърска степен по Клинична и консултативна психология от СУ „Св. Климент Охридски“ и докторска степен по Психоанализа и антропология от UCL, Лондон. Практикува от 2007 г като част от екипите на неправителствени организации, между които и Лекари без граници (MSF), както и в частна практика.