Събития

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Социални и полови норми свързани с насилието в училище – резултати от регионално изследване

23/03/2021 @ 10:00 - 14:00

„Ако в детска възраст ни учат, че насилието е приемливо, когато станем на 20 г. то няма да представлява проблем за нас“ (млад участник от Хърватия)

Социалните норми, влияещи на насилието в училищата, неговите форми и разпространение са недостатъчно проучени в Югоизточна Европа. През 2020 г. Порталът за закрила на детето (Childhub) започна регионално изследване в Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Молдова, Румъния и Сърбия, чиято цел е събирането на повече данни и доказателства по този проблем. Изследователската методология е разработена от Международния институт за правата и развитието на детето и включва участието на много деца. Бяха изследвани формите на насилие, с което децата се сблъскват в училище, но и в заобикалящата среда, неговото разпространение, а също и какви социални норми влияят върху тези форми на насилие. Децата имаха възможност да обсъдят кои са факторите за резилиънс в борбата срещу насилието. Изследването беше проведено въпреки пандемията от COVID-19: изследователите работиха, преодолявайки рестрикциите и затварянето на училищата, лок-даун и т.н., говорейки и обсъждайки темата с децата в безопасна за тях среда.

На тази полудневна онлайн конференция ще представим основните резултати и изводи от изследването. Ще предоставим на вниманието на участниците национални и регионални доклади. Всички лектори ще следват формата на TED беседи, т.е. ще направят 15 минутни сесии, за да разкажат на публиката за своите находки. Ще има три сесии с 3 презентации, последвани от време за въпроси. Събитието ще се проведе на английски език.

Регистрацията за събитието става през сайта на Портал за закрила на детето, като е необходимо да създадете личен профил:

https://childhub.org/en/child-protection-webinars/social-and-gender-norms-related-violence-schools-results-regional

Venue

Онлайн
Bulgaria
Phone
0877369483

Organizer

Портал за закрила на детето в Югоизточна Европа
View Organizer Website
Translate »