Събития

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

„Подобряване на възможностите за развитие на децата в ранна възраст – от наука към практика“

26/10/2021 @ 10:00 - 12:00

Пълноценната грижа за детето в най-ранна възраст е от ключово значение за неговото оптимално развитие. Тази грижа зависи  от условията, създадени от публичните политики, програми и услуги. Доказано е, че грижещите се за детето са най-способни да осигурят на децата си пълноценна грижа, когато самите те се чувстват сигурни – емоционално, финансово и социално. Целта на това събитие е повишаване на обществената информираност и припознаване на важността и нуждата от ефективни политики и висококачествени услуги в подкрепа на ранното детско развитие от по-широк кръг заинтересовани лица. 

Уебинар: „Подобряване на възможностите за развитие на децата в ранна възраст – от наука към практика“ се организира в рамките на европейската кампания „Първите години – първи приоритет“, водена от международните организации „Eurochild”, International Association Step by Step, Ромски образователен фонд и Европейският алианс за обществено здраве. Кампанията обединява усилията на граждански организации от 9 европейски държави, които се застъпват на европейско и национално ниво за целенасочено инвестиране в разработване и изпълнение на политики за детето в ранна възраст в семеен контекст. В България, кампанията се изпълнява от фондации „Тръст за социална алтернатива“ и „За нашите деца“ и обединява над 20 граждански организации в застъпничество за приемане на интегрирана междусекторна политика за ранно детско развитие.

Повече информация за кампанията ни може да намерите в сайта на Алианса за ранно детско развитие: Алианс за ранно детско развитие (rannodetstvo.org)

Акценти на събитието: 

 • Ключови принципи на ранното детско развитие и основни компоненти на пълноценната грижа за детето – начини за включването им в  политиките за детето в семеен контекст, роли и отговорности на заинтересованите страни.
 • Актуални данни за ситуацията в  България – предизвикателства и пропуски на системно ниво в секторни политики и техните възможни решения.
 • Основен лектор ще бъде Росица Милкова, Ръководител на застъпнически проекти „С грижа от 0 до 3“, Програма „Първите 1000 дни“, Тръст за социална алтернатива.

За кого е предназначен уeбинарът?

 • Специалисти, работещи с деца в ранна възраст и техните семейства,
 • Експерти, участващи в процеса на планиране, разработване, изпълнение и проследяване на изпълнение на политики (здравни, социални, образователни) за деца в ранна възраст и техните семейства,
 • Представители на национални, регионални и местни институции и организации, вкл. академична общност,
 • Доставчици на здравни и социални услуги в общността,
 • Родители, активисти, застъпници и представители на уязвими групи,
 • Други.

Как мога да заявя участие? 

 Дата на уебинара: 

 • 26.10.2021г., 10:00 – 12:00ч.

Venue

Онлайн
Bulgaria + Google Map
Phone
0877369483
Translate »