When:
10.10.2019 @ 16:00 – 18:00
2019-10-10T16:00:00+03:00
2019-10-10T18:00:00+03:00
Where:
Столична библиотека, зала "Виктория", ет. 4
Cost:
Free
Contact:
Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ
0877369483

темата на месечната дискусия на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, през октомври ще бъде на тема:

Влиянието на загубата и смъртта на близки хора върху способността за планиране бъдещето при младежи 14-18 години

Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, изпълнява проект „Да изпълним (не)възможните мечти“, финансиран от ЕК. В рамките на този проект съвместно с работещите в резидентни услуги (ЦНСТ) подпомагаме младежите, на които предстои да напуснат услугите, в това да изградят и започнат да изпълняват своите житейски планове.
За младежите, които са преживели загуби и смърт, тази задача е трудна.
Екипът на семинара разглежда как загубата и смъртта влияят върху психичното здраве и изграждането на идентичност на младите хора, които живеят в държавна грижа, и предлагат подходи, които преодоляват влиянието на травмата и подпомагат мисленето за бъдещето, а с това – по-успешното им включване в общността.
Говорители на срещата ще бъдат:
Д-р Калина Йорданова (клиничен психолог, психоаналитичен терапевт), която ще представи случаи от практиката си с деца, живеещи в резидентни услуги, за да постави въпроса за това, как резидентната грижа може (или не) да създава среда за работа с травмата на постъпилите в нея деца и младежи.
Валентина Димитрова (семеен терапевт), която ще представи случаи на работа с травма от загуба и смърт с деца на различна възраст и ще опише, как симптомът може да служи на семейството да организира отношенията между неговите членове.
Радостина Антонова (клиничен психолог) и Елица Станина (социален работник), които ще представят случай, който отразява връзката между мечтите на младежите в ЦНСТ и преживяващото траур разширено семейство.