Уебинарът, който ще представи разговор с трудови и образователни консултанти на младежи без родителска подкрепа, е предназначен за професионалисти в сферата на психичното здраве и социалната работа.

Цели на уебинара

Това е третия уебинар от поредицата, представяща проект „Да изпълним (не-)възможните мечти“, финансиран от програма Justice на Европейската комисия и изпълняван от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ, в партньорство с Агенция по заетостта, Община София и Община Стара Загора.

Уебинарът цели да представи опита на т. нар. подкрепяща мрежа, изградена в рамките на проекта. Консултанти от Агенция по заетостта и кариерни центрове в София и Стара Загора ще разкажат за своя уникален опит от работата си с младежи, на които им предстои да напуснат услугите за деца и младежи без родителска грижа. Ще потърсим заедно отговор на въпросите:

  • Изпълними ли са мечтите за младежите?
  • Каква е нашата роля като специалисти в този процес?

Уебинарът ще се проведе на бългаски език на 31 януари 2020 г. от 15.00 до 16.00 ч.

Ако искате да участвате, моля регистрирайте се, през сайта на Мрежа за закрила на детето, като натиснете бутона Sign Up. В деня преди уебинара ще получите имейл с линка към виртуалната стая, в която ще се проведе уебинара. В деня и часа на уебинара стартирайте линка и следвайте инструкциите.

https://childhub.org/bg/uebinari-za-zakrila-na-deteto/cenata-na-mechtata-razgovor-s-trudovi-i-obrazovatelni-konsultanti-na

За лекторите:

Людмила Лилова е магистър по социална психология (Югозападен Университет „Неофит Рилски“) и магистър по финанси към Великотърновски Университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Има дългогодишен опит като обучител, консултант и посредник в сферата на заетостта.

Радостина Антонова има магистърска степен по психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и към момента e докторант към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, катедра „Социология“. Работи като изследовател и координатор на проекти в Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет. Автор е на над 20 научни публикации в български и международни списания, между които и British Medical Journal.