Уебинарът е предназначен за психолози, социални работници, студенти и цели споделяне на опит и повишаване на капацитета на работещите с деца.

Лектор:  Калина Йорданова, психолог и психоаналитичен терапевт

Организатор:  Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца-НБУ

Уебинарът „Психотичното функциониране като защита и работата с деца“ изследва използването на защити от психотичния спектър като начин за справяне с непоносими събития. Зависими от интерпретациите на родителите си, децата разчитат на първоначална преработка на трудните аспекти от реалността от страна на родителите. Проследявайки работата със семейство с две деца, уебинарът показва как невъзможността на родителите да представят средата по подходящ начин води от психотичното оттегляне на децата и как навременната интервенция отключва качествено различен психологически отговор. Втората част на уебинара въвежда начина, по който второто поколение мисли за преживяното от родителите, използвайки психотични защити.

Ако искате да участвате, моля регистрирайте се. В деня преди уебинара ще получите е-мейл с линка към виртуалната стая, в която ще се проведе уебинара. В деня и часа на убинара стартирайте този линк и следвайте инструкциите.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ


За лектора: 

Калина Йорданова е клиничен психолог и психоаналитичен терапевт. Има магистърска степен по Клинична и консултативна психология от СУ „Св. Климент Охридски“ и докторска степен по Психоанализа и антропология от UCL, Лондон. Практикува от 2007 г като част от екипите на неправителствени организации, между които и Лекари без граници (MSF), както и в частна практика.