Хронология

Иванка Шалапатова е новият заместник-социален министър, който ще отговаря за децата

1

Иванка Шалапатова е назначена на поста зам.-министър на труда и социалната политика, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Тя ще координира дейностите, свързани с политиките по социално подпомагане и социални услуги, децата и хората с увреждания. Нейният ресор включва работата на Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хората с увреждания и Социално-инвестиционния фонд по проект "Социално включване".

Иванка Шалапатова има 15-годишен професионален опит в неправителствени организации, свързани главно с грижата за децата. Тя е ръководила представителствата на британските благотворителни организации "Европейски детски тръст" и "Всяко дете". Преди да приеме поста на заместник-социален министър, Шалапатова е била директор на фондация "За нашите деца".

Иванка Шалапатова е магистър по българска и английска филология. Има сертификат по организационно развитие от Международния обучителен и изследователски център INTRAC в Оксфорд, Великобритания. Има няколко специализации по мениджърски умения и компетенции в България.

 

Автор: в-к "24 часа"
http://www.24chasa.bg